Caravancentrum Waterland Hobby Caravans Fendt Caravans Alpenkreuzer
Advies nodig? 0299 477 210 info@caravancentrumwaterland.nl
Service

schadeherstel

Een schade aan de opbouw van een caravan loopt al snel flink in de papieren. Door de geavanceerde bouwwijze met sandwich-panelen en hoogwaardige kunststoffen laat een schade aan een caravan zich niet vergelijken met een (plaat)schade aan een auto.

Het herstel van een schade aan een caravan is dan ook werk voor specialisten:

Een grote schade (kan betekenen dat een complete zijwand, een deel van de vloer of het dak moeten worden vernieuwd. Een dergelijke, ingrijpende operatie vereist een hoge deskundigheid en goede uitrusting van het bedrijf dat de reparatie uitvoert. Dergelijke reparaties zijn vaak arbeidsintensief. Zo moeten bij het vernieuwen van een zijwand alle doorvoeren (ramen, roosters, deur en serviceluik) worden uitgebouwd.

Ook het lijstwerk rondom dient zorgvuldig te worden verwijderd. Omdat de alumiumplaat van de zijwand uit 2 delen bestaat, kan soms worden volstaan met het vernieuwen van alleen het beschadigde deel. Is de beschadiging door gedrongen tot in het interieur, dan moet ook hier het meubilair etc. worden uitgebouwd en waar nodig worden vernieuwd. 
Na het vernieuwen van de beschadigde delen, dienen alle uitgebouwde en gedemonteerde delen weer te worden teruggebouwd. Hierbij is een goede afdichting noodzaak om het indringen van vocht tegen te gaan. 

Heeft uw caravan of kampeerauto een kleine schade of deuken, repareren ze deze schade onzichtbaar. De schadeplekken, zoals scheuren, gaatjes en deuken worden opnieuw voorzien van profiel. Vervolgens wordt de schadeplek behandeld en gespoten. Het grote voordeel van deze reparatiemethode is dat er geen nieuwe beplating hoeft te worden gemonteerd en daardoor de reparatie snel en zonder risico van lekkages gereed kan zijn. 

Sinds de uitvinding van Profile Repair caravanwandherstel in 1995 hebben al vele caravanbezitters en caravandealers hun weg weten te vinden naar onze schadeafdeling. Profile Repair caravanwandherstel is erkend door alle verzekeringsmaatschappijen en daarom is het mogelijk dat wij voor u de schade volledig afhandelen met uw verzekeringsmaatschappij.